Arbo Vitalus 088 - 259 259 8

Veelgestelde vragen over BHV

Veelgestelde vragen over BHV

Waarom BHV-ers in uw bedrijf?
Bedrijfshulpverleners (BHV-ers) kunnen het verschil maken als er een incident of calamiteit is in uw bedrijf. Ze verlenen eerste hulp bij ongevallen, ze bestrijden een beginnende brand of ze ontruimen een gebouw of terrein. Als het nodig is, alarmeren zij de brandweer, politie en ambulance.

Hoeveel BHV-ers in uw organisatie?
Het aantal medewerkers dat je moet opleiden als bedrijfshulpverlener (BHV-er) is afhankelijk van de risico’s in uw organisatie. Als werkgever mag u zelf bepalen hoe u de bedrijfshulpverlening (bhv) organiseert, als er maar bhv aanwezig is zolang er personeel aan het werk is. De BHV-organisatie moet zijn opgeleid en geoefend om te kunnen handelen bij incidenten die in uw bedrijf kunnen voorkomen.

Is BHV verplicht?
Ja, BHV is wettelijk verplicht voor alle bedrijven met medewerkers (al bij 1 medewerker). Iedere werkgever heeft een algemene zorgplicht, in de zin dat hij moet zorgen voor de veiligheid en gezondheid van zijn werknemers. Artikel 15 van de Arbowet; hier staat beschreven wat de taken van de bhv-ers zijn en de verplichting tot opleiden van de bhv-ers binnen de organisatie.

Certificering
De BHV cursussen worden gegeven door ervaren instructeurs die zijn gecertificeerd. U ontvangt een landelijk erkend BHV certificaat. 

Ik ben mijn certificaat kwijt
Dat is geen enkel probleem. Wij zorgen ervoor dat u een nieuw certificaat ontvangt.

Is de BHV herhalingscursus verplicht?
Het is belangrijk dat je je kennis en vaardigheden als bedrijfshulpverlener op peil houdt. Daarom is het raadzaam dit jaarlijks te herhalen. Je blijft dan goed getraind om snel en adequaat te handelen bij een noodsituatie. Vaak stellen brancheorganisaties dat ook als eis.

Wat is het NIBHV?
Deze afkorting staat voor Nederlands Instituut voor Bedrijfshulpverlening. Zij houden zich bezig met richtlijnen, lesmateriaal en certificering. Bij ons kunt u kiezen voor een certificaat van het NIBHV of van ons. Beide certificaten verklaren dat de landelijke richtlijnen zijn toegepast voor de BHV training. Daarmee voldoen beide aan de landelijke richtlijnen.

Vraag een vrijblijvende offerte om de BHV cursus op uw locatie te regelen.