Arbo Vitalus 088 - 259 259 8

 

Cursusduur 2 dagen (niet aaneengesloten)
Tijden 8:30 – 16:00 uur
Theorie Cursusboek NIBHV
Certificaat Officieel certificaat NIBHV
Cursusprijs Offerte

 

BHV Ploegleider

Bij een calamiteit in uw bedrijf is het noodzakelijk dat iemand het team van BHV-ers aanstuurt. Meestal is dit de ploegleider. Een goede communicatie en coördinatie bij een calamiteit kan zeer belangrijk zijn. Vanaf 3 – 4 deelnemers verzorgen we de BHV ploegleider in uw bedrijf. Uiteraard volgens de landelijke richtlijnen zodat u een erkend certificaat ontvangt van het NIBHV.

Tijdens de opleiding wordt veel aandacht besteed aan de communicatie, het leiding geven aan de BHV-ers en verschillende scenario’s besproken en geoefend. De opleiding wordt gegeven door ervaren brandinstructeurs (brandweermensen).

Onderwerpen tijdens de cursus BHV Ploegleider

  • Wet en regelgeving Bedrijfshulpverlening en de rol van Ploegleider.
  • Werken met scenario’s.
  • Leidinggeven aan de BHV-inzet.
  • Alarmering- en communicatiemiddelen.
  • Salvage.

Cursusduur
2 cursusdagen (niet aanééngesloten). Tussen beide dagen zit minimaal 1 week. Gedurende beide lesdagen worden de praktijkhandelingen doorgenomen en beoordeeld. Het is een korte zeer praktijkgerichte cursus die wordt verzorgd door ervaren docenten.

Vooropleiding
U bent bedrijfshulpverlener (BHV-er).

Examen en certificaat
De cursus wordt afgesloten met een theorie-examen en een werkstuk. Na afloop ontvangt u het officiele NIBHV Diploma voor Ploegleider BHV.

In-company
Vanaf circa 3-4 deelnemers kan de cursus in uw bedrijf worden gegeven. Oók in de avonduren en het weekend. Vraag daarvoor een offerte aan.

Herhalingscursus voor ploegleider BHV
‘Oefening baart kunst’. Tijdens de herhalingscursus van 1 dag worden de kennis en vaardigheden van de ploegleider weer opgefrist, ervaringen uitgewisseld, procedures weer aangescherpt en scenario’s geoefend. Dit gebeurt in groepsverband, maar wordt ook alleen uitgevoerd. Aandachtspunten blijven de communicatie, coördinatie en de aansturing van de mensen. Het is van belang om deze herhalingscursus regelmatig te volgen.

Cursusduur
1 lesdag van 9:00 -16:00 uur. De korte, praktijkgerichte cursus wordt verzorgd door zeer ervaren brandweerdocenten.

Certificerende instanties: