Arbo Vitalus 088 - 259 259 8

 

Cursusduur:  1 dag
Cursustijden:  8:30 – 16:00 uur
Vooropleiding:  Geen
Certificaat:  Erkend certificaat van het NIBHV
 Theorie:  Cursusboek NIBHV

 

Beheerder brandmeldinstallatie

Bedrijven die verplicht zijn een brandmeldinstallatie te installeren, moeten er ook voor zorgen dat iemand binnen de organisatie aantoonbaar is opgeleid tot beheerder brandmeldinstallatie (BBMI). Deze persoon moet de brandmeldinstallatie kunnen bedienen (Vroeger opgeleid persoon genoemd). Dit kan de gebruiker of de eigenaar van het gebouw zijn die verantwoordelijk wordt voor het bedienen, het resetten en periodiek onderhoud van de brandmeldcentrale. Dit staat beschreven in de NEN 2654.

Bij een calamiteit
U bent eerste aanspreekpunt voor de brandweer bij een calamiteit. Bijvoorbeeld in situaties waar twijfel bestaat over de echtheid van een brandmelding en de noodzaak voor de brandweer om uit te rukken. In de praktijk is het vaak zo dat de bevelvoerder van de brandweer na controle in het gebouw en loos alarm u zal vragen de centrale te resetten en eventueel de handbrandmelder opnieuw in te stellen. Het is daarom verstandig om een of meerdere collega’s deze cursus te laten volgen, zodat u adequaat kunt reageren bij een calamiteit en voldoet aan de Arbo-eisen.

De cursus beheerder brandmeldinstallatie
Tijdens de cursus wordt ingegaan op het beheer van de brandmeldinstallatie, periodieke controles en onderhoudswerkzaamheden. De korte, praktijkgerichte cursus wordt verzorgd door zeer ervaren docenten.

Examen en certificaat
Het examen van Beheerder Brandmeldinstallatie bestaat uit een theorie-examen met 25 meerkeuzevragen en een projectopdracht. Na afloop ontvangt u het landelijk erkende certificaat.

Toelatingseisen
Er zijn geen toelatingseisen.

Certificerende instanties: