Arbo Vitalus 088 - 259 259 8

 

 

 

Cursusduur: 1 ochtend of middag
Tijd: Ca. 3 uur
Lesmateriaal: Incl. lesboek en oefenmaterialen
Certificaat: Certificaat
Geldigheidsduur:
1 jaar
Cursusprijs:  Offerte
Optioneel:
 E-learning in plaats van lesboek

Reanimatie cursus

De reanimatie cursus is voor iedereen die wil leren reanimeren  en de Automatische Externe Defibrillator (AED) wil leren bedienen. Omdat op veel plaatsen in Nederland inmiddels een defibrillator aanwezig is en een mensenleven kan worden gered, is de reanimatie cursus zeer nuttig voor jong én oud.

E-learning (theorie)
Ter voorbereiding op de cursus reanimatie  kunt u eventueel de theorie ook online doen. Thuis of op het werk, in uw eigen tempo. U krijgt van ons een inlogcode van ons digitaal platform en doet de online cursus die wordt ondersteund met tekst, beeld en geluid.  Het programma is zeer gebruiksvriendelijk. Na het afronden van de theorie volgt u de praktijk op een ochtend of middag in uw bedrijf. Theorie online: circa 2-3 lesuren.

Reanimatie cursus programma (praktijk)
De AED-cursus wordt gegeven in 1 dagdeel, een ochtend of middag.

Tijdens de training wisselen theorie en praktijk elkaar af. Aan de orde komen onder meer de fysiologie van het hart, de benadering en beoordeling van het slachtoffer, reanimatie met één en meerdere personen, de werking en het gebruik van de AED en uitzonderingssituaties. Tijdens de praktijksessie worden er verschillende scenario’s geoefend.

Toelatingseisen
Er zijn geen toelatingseisen. De cursus is voor iedereen geschikt.

Certificaat
Na afloop van de cursus ontvangt u het BLS/AED-certificaat. Voor de cursus worden de Nederlandse reanimatierichtlijnen (NRR) en richtlijnen van de Europese Reanimatieraad (ERC) gebruikt. Het certificaat is 1 jaar geldig.

In-company cursus
De cursus verzorgen we hoofdzakelijk in-company aan groepen. Minimaal aantal deelnemers: circa 4-5 personen.