Arbo Vitalus 088 - 259 259 8

Beheerder brandmeldinstallatie

Bedrijven en instellingen met een brandmeldinstallatie (BMI) in het gebouw dienen zelf te regelen dat iemand aantoonbaar wordt opgeleid tot beheerder brandmeldinstallatie (opgeleid persoon). Dit kan de gebruiker of eigenaar van het gebouw zijn die verantwoordelijk wordt voor het bedienen van de brandmeldcentrale, het resetten van de centrale en het periodiek onderhoud. Dit staat beschreven in de NEN 2654.

Als beheerder brandmeldinstallatie bent u eerste aanspreekpunt voor de brandweer. Bijvoorbeeld in situaties waar twijfel bestaat over de echtheid van een brandmelding en de noodzaak voor de brandweer om uit te rukken.

Landelijk erkend certificaat van het NIBHV

Vitalus verzorgt deze cursus volgens de officiele richtlijnen van het NIBHV en u ontvangt na afloop het landelijk erkend certificaat.

De cursus beheerder brandmeldinstallatie

Tijdens de cursus wordt ingegaan op het beheer van de brandmeldinstallatie, periodieke controles en onderhoudswerkzaamheden. De korte, praktijkgerichte cursus wordt verzorgd door zeer ervaren docenten.

Examen en certificaat beheerder brandmeldinstallatie

Het examen van Beheerder Brandmeldinstallatie bestaat uit een theorie-examen met 25 meerkeuzevragen. Na afloop ontvangt u het landelijk erkende NIBHV certificaat.

Toelatingseisen

Er zijn geen toelatingseisen.

Ga naar cursusagenda >>

   Cursusduur  1 dag
   Tijd  8:30-16:00 uur
   Certificaat  NIBHV certificaat
   Geldigheid  1 jaar
   Lesmateriaal  Cursusboek
   Arrangement  Lunch, koffie en thee
   Cursusprijs:  € 275, – excl. BTW op trainingslocatie