Arbo Vitalus 088 - 259 259 8

Word ook burgerhulpverlener in je eigen buurt

Je sluit je aan bij Hartslagnu wanneer je hulp wilt bieden bij een (mogelijke) reanimatie in je eigen omgeving. De overlevingskans is het grootst als je binnen 6 minuten iemand reanimeert en een AED aansluit.

Hartslagnu is het landelijk oproepsysteem dat werkt via de meldkamer 112. Het is bedoeld om burgerhulpverleners te alarmeren wanneer er in hun omgeving een melding binnenkomt van een hartstilstand. Ze krijgen een oproep op hun telefoon. In het bericht staat het adres van het slachtoffer en de locatie van een AED die zij onderweg kunnen ophalen.

Wie kan burgerhulpverlener worden?
Iedereen die kan reanimeren, kan zich bij Hartslagnu aanmelden. Jong en oud!  Hoe meer mensen bij het netwerk zijn aangesloten, hoe beter. Wanneer je wordt geregistreerd als hulpverlener bij HartslagNu, dan heb je een erkende reanimatietraining gevolgd en zorg ervoor je dat je ieder jaar een opfriscursus volgt.

Heb je een AED?
Veel bedrijven, instellingen, verenigingen en particulieren zijn in het bezit van een AED. Hangt je AED op een vaste openbare plaats of ben je bereid dit te doen? Registreer dan de AED en draag zo bij aan de gewenste 6-minutenzone!

Heb je hier nog vragen over? Laat het ons gerust weten.